Golf

HUA HIN - GOLF

Golf on yksi Hua Hinin suurimmista matkailuvalteista. Kentät ovat todella korkeatasoisia ja hyvin hoidettuja. Kaupungin läheisyydestä löytyy puolen tunnin ajomatkan sisältä peräti yhdeksän huippu kenttää. Vaikka golf onkin yksi suuri syy ihmisille matkustaa Hua Hiniin on kentillä kuitenkin hyvin tilaa, jopa sesonki aikoina.

Royal Hua Hin – Baan Finlandin kotikenttä

Royal Hua Hin on Baan Finlandin lähin kenttä. Kenttä sijaitsee lähes Hua Hinin keskustassa. Itse kenttä käy linnuntietä hyvinkin lähellä Baan Finlandia, mutta klubitalolle on matkaa n. 800m. Kenttä on perinteikäs, Aasian ensimmäinen golfkenttä, perustettu jo vuonna 1924. Kenttä on hinnoiltaan alueen halvin ja soveltuu hyvin aloittelijoille ja vähän golffanneille. Ehdottomasti kenttä, jolla tulee jokaisen pelata jo sen pitkien perinteiden takia.

Black Mountain – 20 km Baan Finlandista

Uusi, vuonna 2007 valmistunut Black Mountainin kentästä, on tullut yksi alueen suosituimmista kentistä. Kentän on suunnitellut yksi maailman arvostetuimmista golfkenttien rakennuttajista, australialainen Pacific Coast Design of Australia. Palvelut ovat luonnollisesti samalla tasolla kuin kenttäkin, klubi ja ravintola ovat ehdottomasti maailman huipulta. Black Mountain on suunnitteilla myös toinen kenttä, helpompi, aloittelijoille suunnattu kenttä.

Banyan Golf – 10 km Baan Finlandista

Täysin uusi, juuri auennut kokonaisuus. Loistavasti suuniteltu kokonaisuus. Hieno lay-out, joka haastaa ammattilaiset, mutta antaa onnistumisen elämyksia myös vähemmän pelanneille. Haastaa alueen olemassa olevat kentät alueen ykköskentän tittelistä tulevaisuudessa.

Klubitalo tarjoaa kierroksen jälkeen maittavaa ruokaa ja löytyypä alueelta aito irkku-pubikin janoa sammuttamaan.

Palm Hills – 20 km Baan Finlandista

Kenttä sijaitsee n. 10 minuutin ajomatkan päässä Hua Hinin keskustasta. Vuonna 1993 kenttä oli ensimmäisen kerran kansainvälisen PGA-turnauksen isäntänä. Kentän perusluonne on selkeä, leveät väylät ja nopeat viheriöt. Alueelta löytyy myös erillinen klubitalo uima-altaineen ja muine harrastusmahdollisuuksineen.

Springfield – 30 km Baan Finlandista

Springfieldiä pidetään yleisesti koko Hua Hinin ja Thaimaan arvostetuimpana kenttänä.  Vuonna 1995 avatun kentän on suunnitellut Jack Nicklaus, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen suurimmista golfammattilaisista.  Tällä kentällä on hurjasti luonnetta ja sitä pidetään alueen vaikeimpana kenttänä.

Millford Golf Course – 20 km Baan Finlandista

Suunnittelija Robert McFarlandin kenttä avattiin vuonna 1995.  Kenttä on sijoitettu metsäisten kukkuloiden ympäröimään merenrantaan. Korkeuserot tekevät väylistä vaihtelevia ja mukavia pelata.  Milfordin kentän maine ei ehkä aivan yllä muiden Hua Hinin kenttien tasolle, mutta on silti ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Army Course – 20 km Baan Finlandista

Armeijan alueella toimiva golfkenttä joka aukaisi ovensa ulkopuolisille noin 5 vuotta sitten. Kenttää on viime aikoina uudistettu muun muassa väyläkastelulaitteilla. Kentältä löytyy mielenkiintoisia väyliä ja kentän erikoisuutena on että caddiena saattaa toimia paikallinen sotapoika. Kenttä on todella edullinen, samoin kuin kentän pro shop, josta voi tehdä hyviäkin löytöjä.

 

Imperial Lake View – 35 km Baan Finlandista

Imperial on rakennettu alueelle, jolla on aiemmin sijainnut suuria ananasviljelmiä. Nyt palmut ja luonnon  puut koristavat tätä kauniisti ja aaltoilevasti kumpuilevaa kenttää. Imperial tarjoaa hyvin miellyttävän pelikokemuksen. Imperial Lake Viewsta löytyy kaksi hyvin toisistaan poikkeavaa 18-reikästä kenttää sekä erinomaiset harjoitusmahdollisuudet.

Majestic Creek – 40 km Baan Finlandista

Puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Majestic Creek on rakennettu alueelle, jossa solisee luonnollisia puroja ja jokia. Kenttää voidaan pitää varsin vaikeana johtuen vesiesteiden suuresta määrästä. Kenttä on ehkä visuaalisesti alueen kauneimpia.